כמה חלבון יש בפולקע, כמה חלבונים יש בפולקע? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

רשימת חומצות אמינות שמרכיבות את הDNA

שאלה

מי יודע כמה חלבון יש בפולקע, כמה חלבונים יש בפולקע? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

תשובה לשאלה: כמה חלבון יש בפולקע, כמה חלבונים יש בפולקע? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

בפולקע (שוק עוף) צלוי עם עור יש 24.03 גרם חלבון ל100 גרם.
כמות החלבון בפולקע מהווה כ-%52.2 מסה"כ הקלוריות שיש בפולקע.
פירוט כמות החלבון בכמויות שונות של פולקע:
פולקע אחד (שוק אחד) של עוף צלוי עם עור (במשקל 91 גרם): 21.87 גרם חלבון.
פולקע באנגלית: drumstick
כמות החלבון שב100 גרם פולקע מהווה כ-%48.0 מסה"כ כמות החלבון המומלצת לפי %DV. כמות החלבון הנחוצה לפי הRDA עומדת על 50 גרם חלבון ליום – קישור למקור.

ציון איכות החלבון

כאשר בוחנים את תרומתו של מזון כזה או אחר לאספקת החלבונים לגוף, צריך להתייחס לא רק לכמות אלא גם לאיכות.
קיימות מספר שיטות להערכת איכות החלבון.
אחת השיטות היא לבדוק האם קיימת התאמה בין הרכב חומצות האמינו במזון לבין הרכב חומצות האמינו שגוף האדם צריך.
חומצות האמינו הן אבני הבניין של החלבונים, גוף האדם צורך חלבונים מפרק אותם לחומצות אמינו ולאחר מכן בונה מהן את החלבונים שדרושים לו.
על בסיס רמת ההתאמה מחשבים לכל מזון ציון לפי איכות החלבון.
ציון האיכות של חלבון הפולקע הוא: 133 (ציון גבוה מ100 מצביע על חלבון מלא ואיכותי).
ציון האיכות מראה כי החלבון בפולקע הינו שלם ובאיכות גבוהה מאוד.
חשוב לדעת, כי גם אם מזון מסויים חסר בחומצת אמינו כלשהי, הרי שניתן להשלים חומצת אמינו זו ממקור מזון אחר ואז החלבון המתקבל הוא שלם יותר.

הרכב חומצות האמינו שב100 גרם פולקע:

  • Tryptophan – טריפטופן: 0.270 גרם.
  • Threonine – תראונין: 1.114 גרם.
  • Isoleucine – איזולאוצין: 1.149 גרם.
  • Leucine – לאוצין: 2.000 גרם.
  • Lysine – ליזין: 2.215 גרם.
  • Methionine – מתיונין: 0.678 גרם.
  • Cystine – ציסטאין: 0.287 גרם.
  • Phenylalanine – פנילאלנין: 0.955 גרם.
  • Tyrosine – טירוזין: 0.881 גרם.
  • Valine – ולין: 1.166 גרם.
  • Arginine – ארגינין: 1.657 גרם.
  • Histidine – היסטידין: 0.712 גרם.
  • Alanine – אלאנין: 1.441 גרם.
  • Aspartic acid – חומצה אספרטית: 2.331 גרם.
  • Glutamic acid – חומצה גלוטמית: 3.868 גרם.
  • Glycine – גליצין: 1.198 גרם.
  • Proline – פרולין: 1.012 גרם.
  • Serine – סרין: 0.984 גרם.

מזון מן החי הוא בדרך כלל מקור טוב לחלבון איכותי ולעומת זאת איכות החלבון ממזון צמחי היא בדרך כלל נמוכה יותר.
להלן רשימה של מזונות מן הצומח המכילים כמות מכובדת של חלבון ו/או שציון האיכות של החלבון שלהם הוא גבוה.

רשימת מקורות חלבון איכותי ממזון צמחי (כמות חלבון ל100 גרם מזון):

  • פולי סויה מבושלים: 16.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 118.
  • זרעי צ'יה מיובשים: 15.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 115.
  • טופו: 12.7 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
  • גרגירי חומוס מבושלים: 8.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
  • קינואה מבושלת: 4.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
  • תרד טרי: 2.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 119.
  • ברוקולי מבושל: 2.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 112.
  • זרעי פרג: 18 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 104.
  • אדממה מבושלת: 10.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 93.
  • אבקת קקאו: 19.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 90.
  • שעועית מבושלת: 8.7 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 89.
  • זרעי חמניות מיובשים: 20.8 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 88.
  • עדשים מובשלים: 9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 86.
  • אפונה ירוקה מבושלת: 5.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 86.

מידע נוסף

קיימות שיטות נוספות להערכת איכות החלבון במזון המעריכות את איכות החלבון לא רק באמצעות כמות והרכב חומצות האמינו אלא גם באמצעות איכות הספיגה של החלבון בגוף.
שיטה כזו נקראת PDCAAS – Protein digestibility-corrected amino acid score, מידע נוסף אפשר לראות בקישור הזה
קישור מידע ערכים תזונתיים בפולקע: 05078, Chicken, broilers or fryers, leg, meat and skin, cooked, roasted
ציון חומצות אמינו: Chicken, broilers or fryers, leg, meat and skin, cooked, roasted