Close Sidebar
0 הצבעות

מי יודע כמה אבץ צריך לצרוך ביום?

שאלה נשאלה ב- בקטגוריית דיאטה ותזונה על ידי (3.3k נקודות)

תשובה 1

0 הצבעות
לפי המלצות התזונה של הDRI 
כמות האבץ שנחשבת ככמות מספקת (EAR) עבור כ50% מהאוכלוסיה היא: 9.4 מיליגרם.
כמות האבץ שנחשבת ככמות מספקת (RDA) עבור כ97.5% מהאוכלוסיה היא: 11 מיליגרם.
כמות האבץ שנחשבת ככמות הסף ושמעבר לה היא עלולה לגרום לתופעות לוואי (UL) היא: 40 מיליגרם.
 
ערך הUL או Tolerable upper intake levels נועד בכדי לשמש כאמצעי זהירות נגד צריכה עודפת של אבץ שעלולה להזיק. הערך המצויין הוא הערך הגבוה ביותר של אבץ שיש עליו נתונים בצריכה יומיומית ממושכת וללא פיקוח רפואי ושהוא לא גורם לשום תופעות לוואי בבני אדם.
 
מקורות מזון עשירים באבץ (תכולת אבץ ב100 מיליגרם מזון):
  1. צדפות ים מבושלות: 78.6 מיליגרם.
  2. נבטי חיטה: 16.7 מיליגרם.
  3. בשר בקר: 12.3 מיליגרם.
  4. זרעי דלעת: 10.3 מיליגרם.
  5. אבקת קקאו: 6.8 מיליגרם.
  6. אגוזי קשיו: 5.6 מיליגרם.
  7. בשר עוף: 5 מיליגרם.
  8. גרגרי חומוס מבושלים: 1.5 מיליגרם.
  9. פטריות לבנות: 0.9 מיליגרם.
  10. תרד: 0.8 מיליגרם.
מקורות מידע:
 
נתקבלה תשובה על ידי (227k נקודות)
כל הזכויות שמורות לאתר למה כמה
...