כמה חלבון יש בגרגרי חומוס, כמה חלבונים יש בגרגרי חומוס? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

רשימת חומצות אמינות שמרכיבות את הDNA

שאלה

מי יודע כמה חלבון יש בגרגרי חומוס, כמה חלבונים יש בגרגרי חומוס? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת??

תשובה לשאלה: כמה חלבון יש בגרגרי חומוס, כמה חלבונים יש בגרגרי חומוס? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

בגרגרי חומוס מבושלים יש 8.86 גרם חלבון ל100 גרם.
כמות החלבון בגרגרי חומוס מבושלים מהווה כ-%21.6 מסה"כ הקלוריות שיש ב100 גרם גרגרי חומוס.
 
פירוט כמות החלבון בכמויות שונות של גרגרי חומוס מבושלים:
1 כוס גרגרי חומוס מבושלים(במשקל 164 גרם): 14.53 גרם חלבון.
כמות החלבון שב100 גרם גרגרי חומוס מהווה כ-%17.7 מסה"כ כמות החלבון המומלצת לפי %DV. כמות החלבון הנחוצה לפי הRDA עומדת על 50 גרם חלבון ליום – קישור למקור.
 
ציון איכות החלבון
כאשר בוחנים את תרומתו של מזון כזה או אחר לאספקת החלבונים לגוף, צריך להתייחס לא רק לכמות אלא גם לאיכות.
קיימות מספר שיטות להערכת איכות החלבון.
אחת השיטות היא לבדוק האם קיימת התאמה בין הרכב חומצות האמינו במזון לבין הרכב חומצות האמינו שגוף האדם צריך.
חומצות האמינו הן אבני הבניין של החלבונים, גוף האדם צורך חלבונים מפרק אותם לחומצות אמינו ולאחר מכן בונה מהן את החלבונים שדרושים לו.
על בסיס רמת ההתאמה מחשבים לכל מזון ציון לפי איכות החלבון.
ציון האיכות של חלבון הגרגרי חומוס הוא: 106.
ציון איכות של 100 או יותר מציין שהחלבון בגרגרי חומוס הוא שלם.
חשוב לדעת, כי גם אם מזון מסויים חסר בחומצת אמינו כלשהי, הרי שניתן להשלים חומצת אמינו זו ממקור מזון אחר ואז החלבון המתקבל הוא שלם יותר.
 
הרכב חומצות האמינו שב100 גרם גרגרי חומוס:
Tryptophan – טריפטופן: 0.085 גרם.
Threonine – תראונין: 0.329 גרם.
Isoleucine – איזולאוצין: 0.380 גרם.
Leucine – לאוצין: 0.631 גרם.
Lysine – ליזין: 0.593 גרם.
Methionine – מתיונין: 0.116 גרם.
Cystine – ציסטאין: 0.119 גרם.
Phenylalanine – פנילאלנין: 0.475 גרם.
Tyrosine – טירוזין: 0.220 גרם.
Valine – ולין: 0.372 גרם.
Arginine – ארגינין: 0.835 גרם.
Histidine – היסטידין: 0.244 גרם.
Alanine – אלאנין: 0.380 גרם.
Aspartic acid – חומצה אספרטית: 1.042 גרם.
Glutamic acid – חומצה גלוטמית: 1.550 גרם.
Glycine – גליצין: 0.369 גרם.
Proline – פרולין: 0.366 גרם.
Serine – סרין: 0.447 גרם.
 
מזון מן החי הוא בדרך כלל מקור טוב לחלבון איכותי ולעומת זאת איכות החלבון ממזון צמחי היא בדרך כלל נמוכה יותר.
להלן רשימה של מזונות מן הצומח המכילים כמות מכובדת של חלבון ו/או שציון האיכות של החלבון שלהם הוא גבוה.
 
רשימת מקורות חלבון איכותי ממזון צמחי (כמות חלבון ל100 גרם מזון):
פולי סויה מבושלים: 16.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 118.
זרעי צ'יה מיובשים: 15.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 115.
טופו: 12.7 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
גרגירי חומוס מבושלים: 8.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
קינואה מבושלת: 4.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
תרד טרי: 2.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 119.
ברוקולי מבושל: 2.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 112.
זרעי פרג: 18 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 104.
אדממה מבושלת: 10.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 93.
אבקת קקאו: 19.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 90.
שעועית מבושלת: 8.7 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 89.
זרעי חמניות מיובשים: 20.8 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 88.
עדשים מובשלים: 9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 86.
אפונה ירוקה מבושלת: 5.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 86.
 
מידע נוסף
קיימות שיטות נוספות להערכת איכות החלבון במזון המעריכות את איכות החלבון לא רק באמצעות כמות והרכב חומצות האמינו אלא גם באמצעות איכות הספיגה של החלבון בגוף.
שיטה כזו נקראת PDCAAS – Protein digestibility-corrected amino acid score, מידע נוסף אפשר לראות בקישור הזה