איך יודעים מתי ביצה קשה מוכנה?

שאלה

אני מעוניין לדעת מתי יודעים שהביצה מוכנה והיא מספיק מוכנה בלי חלק צהוב נוזלי?

ביצה מוכנה זה מבחינתי כשהצהוב קשה ויש לו גוון בהיר יותר.

תשובה לשאלה: איך יודעים מתי ביצה קשה מוכנה?

התשובה מאוד פשוטה, מרגע שהמים רותחים צריך לבשל את הביצים כ7 דקות ואז הביצה מוכנה והיא קשה.

לפעמים הביצה נסדקת בתחילת הבישול ואז משך ההכנה שלה יהיה קצר יותר, אבל המראה שלה יהיה זוועתי וכל חלקיה יהיו מפוזרים בסיר הבישול.

בכדי להמנע ממצב של היסדקות הקליפה במהלך הבישול, רצוי להוציא את הביצים מהמקרר לפני הבישול ולהמתין כ-10 דקות עד שהביצים יתחממו קצת לטמפרטורת החדר.

הבדלי הטמפרטורות הם אלו שגורמים לביצה להיסדק.