שאלה
חלבון לחםתשובה לשאלה: האם בלחם יש חלבון? האם יש בלחם חלבונים?
כן, בלחם מחיטה יש חלבון.
להלן כמות החלבון בלחם מחיטה:
100 גרם לחם מחיטה: 10.72 גרם חלבון.
1 פרוסת לחם מחיטה (במשקל 29 גרם): 3.11 גרם חלבון.
כמות החלבון שב100 גרם לחם מחיטה מהווה כ21.44% מסה"כ כמות החלבון המומלצת %DV.
כמות החלבון היומית הנחוצה לפי הRDA נקבעה על 50 גרם חלבון ליום עבור מבוגרים וילדים מעל גיל 4 שנים (קישור למקור).
חשוב לדעת שבחלבונים הפרמטר העיקרי הוא לא כמות החלבון אלא איכותו.
חלבון באיכות גבוהה הוא חלבון שהרכב חומצות האמינו שלו תואם כמה שיותר להרכב חומצות האמינו שגופנו צריך (חלבונים בנויים מחומצות אמינו).
לכל מזון יש ציון איכות חלבון לפי הרכב חומצות האמינו שלו.
ציון האיכות של לחם מחיטה הוא: 33 (לא משהו).
לשם השוואה ציון איכות החלבון של ביצה שנחשבת כמקור איכותי לחלבון הוא: 136.
ואם רוצים להשוות עם מקור חלבון צמחוני מעולה כמו סויה, אז ציון איכות החלבון של פולי סויה הוא: 118.
*חשוב לדעת שציון איכות החלבון שמתייחס להרכב חומצות האמינו הוא לא הפרמטר היחידי שמודד את איכות החלבון. יש פרמטרים אחרים שבודקים גם את יעילות ספיגת החלבון בגוף לאחר אכילתו וזה פרמטר יותר איכותי לאיכות החלבון.
מקור מידע: 18064, Bread, wheat
מקור מידע: Bread, wheat, toasted