שאלה
מי יודע כמה חלבון יש בגלידה, כמה חלבונים יש בגלידה? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת??תשובה לשאלה: כמה חלבון יש בגלידה, כמה חלבונים יש בגלידה? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?
יש המון סוגים של גלידות וכמות החלבון בכל סוג וסוג יכולה להשתנות באופן ניכר.
להלן מידע על כמות החלבון בגלידת וניל כפי שמצויין באתר משרד החקלאות האמריקאי.
בגלידה יש 3.50 גרם חלבון ל100 גרם.
כמות החלבון בגלידה מהווה כ-%6.7 מסה"כ הקלוריות שיש ב100 גרם גלידה.
פירוט כמות החלבון בכמויות שונות של גלידה:
חצי כוס מנת גלידה (במשקל 66 גרם): 2.31 גרם חלבון.
כמות החלבון שב100 גרם גלידה מהווה כ-%7 מסה"כ כמות החלבון המומלצת לפי %DV. כמות החלבון הנחוצה לפי הRDA עומדת על 50 גרם חלבון ליום – קישור למקור.
ציון איכות החלבון
כאשר בוחנים את תרומתו של מזון כזה או אחר לאספקת החלבונים לגוף, צריך להתייחס לא רק לכמות אלא גם לאיכות.
קיימות מספר שיטות להערכת איכות החלבון.
אחת השיטות היא לבדוק האם קיימת התאמה בין הרכב חומצות האמינו במזון לבין הרכב חומצות האמינו שגוף האדם צריך.
חומצות האמינו הן אבני הבניין של החלבונים, גוף האדם צורך חלבונים מפרק אותם לחומצות אמינו ולאחר מכן בונה מהן את החלבונים שדרושים לו.
על בסיס רמת ההתאמה מחשבים לכל מזון ציון לפי איכות החלבון.
ציון האיכות של חלבון הגלידה הוא: 126.
ציון איכות גבוה מ100 או יותר מציין שהחלבון בגלידה הוא שלם.
חשוב לדעת, כי גם אם מזון מסויים חסר בחומצת אמינו כלשהי, הרי שניתן להשלים חומצת אמינו זו ממקור מזון אחר ואז החלבון המתקבל הוא שלם יותר.
הרכב חומצות האמינו שב100 גרם גלידה:
Tryptophan – טריפטופן: 0.045 גרם.
Threonine – תראונין: 0.146 גרם.
Isoleucine – איזולאוצין: 0.195 גרם.
Leucine – לאוצין: 0.316 גרם.
Lysine – ליזין: 0.258 גרם.
Methionine – מתיונין: 0.081 גרם.
Cystine – ציסטאין: 0.029 גרם.
Phenylalanine – פנילאלנין: 0.157 גרם.
Tyrosine – טירוזין: 0.155 גרם.
Valine – ולין: 0.217 גרם.
Arginine – ארגינין: 0.125 גרם.
Histidine – היסטידין: 0.088 גרם.
Alanine – אלאנין: 0.121 גרם.
Aspartic acid – חומצה אספרטית: 0.250 גרם.
Glutamic acid – חומצה גלוטמית: 0.681 גרם.
Glycine – גליצין: 0.093 גרם.
Proline – פרולין: 0.326 גרם.
Serine – סרין: 0.177 גרם.
מזון מן החי הוא בדרך כלל מקור טוב לחלבון איכותי ולעומת זאת איכות החלבון ממזון צמחי היא בדרך כלל נמוכה יותר.
להלן רשימה של מזונות מן הצומח המכילים כמות מכובדת של חלבון ו/או שציון האיכות של החלבון שלהם הוא גבוה.
רשימת מקורות חלבון איכותי ממזון צמחי (כמות חלבון ל100 גרם מזון):
פולי סויה מבושלים: 16.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 118.
זרעי צ'יה מיובשים: 15.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 115.
טופו: 12.7 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
גרגירי חומוס מבושלים: 8.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
קינואה מבושלת: 4.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
תרד טרי: 2.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 119.
ברוקולי מבושל: 2.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 112.
זרעי פרג: 18 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 104.
אדממה מבושלת: 10.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 93.
אבקת קקאו: 19.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 90.
שעועית מבושלת: 8.7 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 89.
זרעי חמניות מיובשים: 20.8 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 88.
עדשים מובשלים: 9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 86.
אפונה ירוקה מבושלת: 5.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 86.
מידע נוסף
קיימות שיטות נוספות להערכת איכות החלבון במזון המעריכות את איכות החלבון לא רק באמצעות כמות והרכב חומצות האמינו אלא גם באמצעות איכות הספיגה של החלבון בגוף.
שיטה כזו נקראת PDCAAS – Protein digestibility-corrected amino acid score, מידע נוסף אפשר לראות בקישור הזה
קישור מידע: 19095, Ice creams, vanilla
קישור מידע: Ice creams, vanilla