כמה חלבון יש בחומוס, כמה חלבונים יש בחומוס? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

רשימת חומצות אמינות שמרכיבות את הDNA

שאלה

מי יודע כמה חלבון יש בחומוס, כמה חלבונים יש בחומוס? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת??

תשובה לשאלה: כמה חלבון יש בחומוס, כמה חלבונים יש בחומוס? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

בחומוס יש 4.86 גרם חלבון ל100 גרם.
כמות החלבון בחומוס מהווה כ-%10.9 מסה"כ הקלוריות שיש ב100 גרם חומוס.
פירוט כמות החלבון בכמויות שונות של חומוס לניגוב בהכנה ביתית:
1 כוס חומוס (במשקל 246 גרם): 11.96 גרם חלבון.
1 כף חומוס (במשקל 15 גרם): 0.73 גרם חלבון.
כמות החלבון שב100 גרם חומוס מהווה כ-%9.7 מסה"כ כמות החלבון המומלצת לפי %DV. כמות החלבון הנחוצה לפי הRDA עומדת על 50 גרם חלבון ליום – קישור למקור.
כאשר בוחנים את תרומתו של מזון כזה או אחר לאספקת החלבונים לגוף, צריך להתייחס לא רק לכמות אלא גם לאיכות.
קיימות מספר שיטות להערכת איכות החלבון.
אחת השיטות היא לבדוק האם קיימת התאמה בין הרכב חומצות האמינו במזון לבין הרכב חומצות האמינו שגוף האדם צריך.
חומצות האמינו הן אבני הבניין של החלבונים, גוף האדם צורך חלבונים מפרק אותם לחומצות אמינו ולאחר מכן בונה מהן את החלבונים שדרושים לו.
על בסיס רמת ההתאמה מחשבים לכל מזון ציון לפי איכות החלבון.
ציון האיכות של חלבון החומוס הוא: 117.
ציון איכות של 100 או יותר מציין שהחלבון בחומוס הוא שלם.
חשוב לדעת, כי גם אם מזון מסויים חסר בחומצת אמינו כלשהי, הרי שניתן להשלים חומצת אמינו זו ממקור מזון אחר ואז החלבון המתקבל הוא שלם יותר.
הרכב חומצות האמינו שב100 גרם חומוס:
Tryptophan – טריפטופן: 0.057 גרם.
Threonine – תראונין: 0.182 גרם.
Isoleucine – איזולאוצין: 0.206 גרם.
Leucine – לאוצין: 0.346 גרם.
Lysine – ליזין: 0.291 גרם.
Methionine – מתיונין: 0.080 גרם.
Cystine – ציסטאין: 0.071 גרם.
Phenylalanine – פנילאלנין: 0.256 גרם.
Tyrosine – טירוזין: 0.134 גרם.
Valine – ולין: 0.215 גרם.
Arginine – ארגינין: 0.501 גרם.
Histidine – היסטידין: 0.134 גרם.
Alanine – אלאנין: 0.213 גרם.
Aspartic acid – חומצה אספרטית: 0.544 גרם.
Glutamic acid – חומצה גלוטמית: 0.882 גרם.
Glycine – גליצין: 0.223 גרם.
Proline – פרולין: 0.201 גרם.
Serine – סרין: 0.245 גרם.
מזון מן החי הוא בדרך כלל מקור טוב לחלבון איכותי ולעומת זאת איכות החלבון ממזון צמחי היא בדרך כלל נמוכה יותר.
להלן רשימה של מזונות מן הצומח המכילים כמות מכובדת של חלבון ו/או שציון האיכות של החלבון שלהם הוא גבוה.
רשימת מקורות חלבון איכותי ממזון צמחי (כמות חלבון ל100 גרם מזון):
פולי סויה מבושלים: 16.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 118.
זרעי ציה מיובשים: 15.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 115.
טופו: 12.7 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
גרגירי חומוס מבושלים: 8.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
קינואה מבושלת: 4.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
תרד טרי: 2.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 119.
ברוקולי מבושל: 2.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 112.
זרעי פרג: 18 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 104.
אדממה מבושלת: 10.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 93.
אבקת קקאו: 19.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 90.
שעועית מבושלת: 8.7 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 89.
זרעי חמניות מיובשים: 20.8 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 88.
עדשים מובשלים: 9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 86.
אפונה ירוקה מבושלת: 5.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 86.
מידע נוסף
קיימות שיטות נוספות להערכת איכות החלבון במזון המעריכות את איכות החלבון לא רק באמצעות כמות והרכב חומצות האמינו אלא גם באמצעות איכות הספיגה של החלבון בגוף.
שיטה כזו נקראת PDCAAS – Protein digestibility-corrected amino acid score, מידע נוסף אפשר לראות בקישור הזה
קישור מידע: 16137, Hummus, home prepared
קישור מידע: Hummus, home prepared