כמה חלבון יש בכנף עוף, כמה חלבונים יש בכנפיים? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

רשימת חומצות אמינות שמרכיבות את הDNA

שאלה

מי יודע כמה חלבון יש בכנף עוף, כמה חלבונים יש בכנפיים? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת??

תשובה לשאלה: כמה חלבון יש בכנף עוף, כמה חלבונים יש בכנפיים? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

בכנף עוף צלוי יש 22.24 גרם חלבון ל100 גרם.
כמות החלבון ב100 גרם כנף עוף צלוי מהווה כ-%36.7 מסה"כ הקלוריות שיש ב100 גרם כנף עוף.
 
כמות החלבון שב100 גרם כנף עוף צלוי מהווה כ-%44.4 מסה"כ כמות החלבון המומלצת לפי %DV. כמות החלבון הנחוצה לפי הRDA עומדת על 50 גרם חלבון ליום – קישור למקור.
 
ציון איכות החלבון
כאשר בוחנים את תרומתו של מזון כזה או אחר לאספקת החלבונים לגוף, צריך להתייחס לא רק לכמות אלא גם לאיכות.
קיימות מספר שיטות להערכת איכות החלבון.
אחת השיטות היא לבדוק האם קיימת התאמה בין הרכב חומצות האמינו במזון לבין הרכב חומצות האמינו שגוף האדם צריך.
חומצות האמינו הן אבני הבניין של החלבונים, גוף האדם צורך חלבונים מפרק אותם לחומצות אמינו ולאחר מכן בונה מהן את החלבונים שדרושים לו.
על בסיס רמת ההתאמה מחשבים לכל מזון ציון לפי איכות החלבון.
ציון האיכות של חלבון הכנף עוף הוא: 118.
ציון איכות של 100 או יותר מציין שהחלבון שלם ואיכותי ולכן החלבון בכנף עוף הוא מאוד איכותי.
חשוב לדעת, כי גם אם מזון מסויים חסר בחומצת אמינו כלשהי, הרי שניתן להשלים חומצת אמינו זו ממקור מזון אחר ואז החלבון המתקבל הוא שלם יותר.
 
הרכב חומצות האמינו שב100 גרם כנף עוף:
Tryptophan – טריפטופן: 0.204 גרם.
Threonine – תראונין: 0.841 גרם.
Isoleucine – איזולאוצין: 0.842 גרם.
Leucine – לאוצין: 1.444 גרם.
Lysine – ליזין: 1.529 גרם.
Methionine – מתיונין: 0.468 גרם.
Cystine – ציסטאין: 0.208 גרם.
Phenylalanine – פנילאלנין: 0.820 גרם.
Tyrosine – טירוזין: 0.558 גרם.
Valine – ולין: 0.915 גרם.
Arginine – ארגינין: 1.343 גרם.
Histidine – היסטידין: 0.522 גרם.
Alanine – אלאנין: 1.224 גרם.
Aspartic acid – חומצה אספרטית: 1.858 גרם.
Glutamic acid – חומצה גלוטמית: 2.857 גרם.
Glycine – גליצין: 1.433 גרם.
Proline – פרולין: 1.024 גרם.
Serine – סרין: 0.801 גרם.
Hydroxyproline – הידרוקסיפרולין: 0.578 גרם.
 
מזון מן החי הוא בדרך כלל מקור טוב לחלבון איכותי ולעומת זאת איכות החלבון ממזון צמחי היא בדרך כלל נמוכה יותר.
להלן רשימה של מזונות מן הצומח המכילים כמות מכובדת של חלבון ו/או שציון האיכות של החלבון שלהם הוא גבוה.
 
רשימת מקורות חלבון איכותי ממזון צמחי (כמות חלבון ל100 גרם מזון):
פולי סויה מבושלים: 16.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 118.
זרעי צ'יה מיובשים: 15.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 115.
טופו: 12.7 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
גרגירי חומוס מבושלים: 8.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
קינואה מבושלת: 4.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
תרד טרי: 2.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 119.
ברוקולי מבושל: 2.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 112.
זרעי פרג: 18 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 104.
אדממה מבושלת: 10.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 93.
אבקת קקאו: 19.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 90.
שעועית מבושלת: 8.7 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 89.
זרעי חמניות מיובשים: 20.8 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 88.
עדשים מובשלים: 9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 86.
אפונה ירוקה מבושלת: 5.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 86.
 
מידע נוסף
קיימות שיטות נוספות להערכת איכות החלבון במזון המעריכות את איכות החלבון לא רק באמצעות כמות והרכב חומצות האמינו אלא גם באמצעות איכות הספיגה של החלבון בגוף.
שיטה כזו נקראת PDCAAS – Protein digestibility-corrected amino acid score, מידע נוסף אפשר לראות בקישור הזה