כמה חלבון יש בנקניקיות, כמה חלבונים יש בנקניקיות? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

רשימת חומצות אמינות שמרכיבות את הDNA

שאלה

מי יודע כמה חלבון יש בנקניקיות, כמה חלבונים יש בנקניקיות? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת??

תשובה לשאלה: כמה חלבון יש בנקניקיות, כמה חלבונים יש בנקניקיות? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

זה מאוד תלוי באיזה נקניקיה מדובר. יש כל מיני נקניקיות שאופן הכנתן שונה.
נקניקיות עוף מסוג פרנקפוטר הן נקניקיות באורך 12 – 15 ס"מ ובעובי של אצבע וחצי בערך.
בנקניקיות אלה יש 15.51 גרם חלבון ל100 גרם.
בנקניקיה אחת (במשקל 45 גרם) יש 6.98 גרם חלבון.
כמות החלבון ב100 גרם נקניקיות מהווה כ-%27.8 מסה"כ הקלוריות שיש ב100 גרם נקניקיות.

כמות החלבון שב100 גרם נקניקיות מהווה כ-%31.0 מסה"כ כמות החלבון המומלצת לפי %DV. כמות החלבון הנחוצה לפי הRDA עומדת על 50 גרם חלבון ליום – קישור למקור.

ציון איכות החלבון

כאשר בוחנים את תרומתו של מזון כזה או אחר לאספקת החלבונים לגוף, צריך להתייחס לא רק לכמות אלא גם לאיכות.
קיימות מספר שיטות להערכת איכות החלבון.
אחת השיטות היא לבדוק האם קיימת התאמה בין הרכב חומצות האמינו במזון לבין הרכב חומצות האמינו שגוף האדם צריך.
חומצות האמינו הן אבני הבניין של החלבונים, גוף האדם צורך חלבונים מפרק אותם לחומצות אמינו ולאחר מכן בונה מהן את החלבונים שדרושים לו.
על בסיס רמת ההתאמה מחשבים לכל מזון ציון לפי איכות החלבון.
ציון האיכות של חלבון הנקניקיות הוא: 95 (ציון גבוה מ100 מצביע על חלבון מלא ואיכותי).
ציון החלבון של נקניקיות פרנקפוטר מראה כי החלבון בנקניקיה הוא כמעט שלם ובאיכות בינונית עד טובה.
חשוב לדעת, כי גם אם מזון מסויים חסר בחומצת אמינו כלשהי, הרי שניתן להשלים חומצת אמינו זו ממקור מזון אחר ואז החלבון המתקבל הוא שלם יותר.

הרכב חומצות האמינו שב100 גרם נקניקיות:

  • Tryptophan – טריפטופן: 0.103 גרם.
  • Threonine – תראונין: 0.577 גרם.
  • Isoleucine – איזולאוצין: 0.457 גרם.
  • Leucine – לאוצין: 1.024 גרם.
  • Lysine – ליזין: 1.095 גרם.
  • Methionine – מתיונין: 0.343 גרם.
  • Cystine – ציסטאין: 0.130 גרם.
  • Phenylalanine – פנילאלנין: 0.513 גרם.
  • Tyrosine – טירוזין: 0.391 גרם.
  • Valine – ולין: 0.536 גרם.
  • Arginine – ארגינין: 0.892 גרם.
  • Histidine – היסטידין: 0.362 גרם.
  • Alanine – אלאנין: 0.902 גרם.
  • Aspartic acid – חומצה אספרטית: 1.322 גרם.
  • Glutamic acid – חומצה גלוטמית: 2.063 גרם.
  • Glycine – גליצין: 1.024 גרם.
  • Proline – פרולין: 0.691 גרם.
  • Serine – סרין: 0.608 גרם.
  • Hydroxyproline – הידרוקסיפרולין: 0.142 גרם.

מזון מן החי הוא בדרך כלל מקור טוב לחלבון איכותי ולעומת זאת איכות החלבון ממזון צמחי היא בדרך כלל נמוכה יותר.
להלן רשימה של מזונות מן הצומח המכילים כמות מכובדת של חלבון ו/או שציון האיכות של החלבון שלהם הוא גבוה.

רשימת מקורות חלבון איכותי ממזון צמחי (כמות חלבון ל100 גרם מזון):

  • פולי סויה מבושלים: 16.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 118.
  • זרעי צ'יה מיובשים: 15.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 115.
  • טופו: 12.7 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
  • גרגירי חומוס מבושלים: 8.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
  • קינואה מבושלת: 4.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
  • תרד טרי: 2.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 119.
  • ברוקולי מבושל: 2.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 112.
  • זרעי פרג: 18 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 104.
  • אדממה מבושלת: 10.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 93.
  • אבקת קקאו: 19.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 90.
  • שעועית מבושלת: 8.7 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 89.
  • זרעי חמניות מיובשים: 20.8 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 88.
  • עדשים מובשלים: 9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 86.
  • אפונה ירוקה מבושלת: 5.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 86.

מידע נוסף
קיימות שיטות נוספות להערכת איכות החלבון במזון המעריכות את איכות החלבון לא רק באמצעות כמות והרכב חומצות האמינו אלא גם באמצעות איכות הספיגה של החלבון בגוף.
שיטה כזו נקראת PDCAAS – Protein digestibility-corrected amino acid score, מידע נוסף אפשר לראות בקישור הזה
קישור מידע: 07024, Frankfurter, chicken
קישור מידע: Frankfurter, chicken