כמה חלבון יש בקינואה מבושלת, כמה חלבונים יש בכוס קינואה מבושלת?

רשימת חומצות אמינות שמרכיבות את הDNA

שאלה

מי יודע כמה חלבון יש בקינואה מבושלת, כמה חלבונים יש בכוס קינואה מבושלת? ?

תשובה לשאלה: כמה חלבון יש בקינואה מבושלת, כמה חלבונים יש בכוס קינואה מבושלת?

בקינואה מבושלת יש 4.40 גרם חלבון ל100 גרם.
כמות החלבון בקינואה מבושלת מהווה כ-%14.6 מסה"כ הקלוריות שיש בקינואה מבושלת.
 
פירוט כמות החלבון בכמויות שונות של קינואה מבושלת:
1 כוס קינואה מבושלת (במשקל 185 גרם): 8.14 גרם חלבון.
כמות החלבון שב100 גרם קינואה מבושלת מהווה כ-%8.8 מסה"כ כמות החלבון המומלצת לפי %DV. כמות החלבון הנחוצה לפי הRDA עומדת על 50 גרם חלבון ליום – קישור למקור.
 
ציון איכות החלבון
כאשר בוחנים את תרומתו של מזון כזה או אחר לאספקת החלבונים לגוף, צריך להתייחס לא רק לכמות אלא גם לאיכות.
קיימות מספר שיטות להערכת איכות החלבון.
אחת השיטות היא לבדוק האם קיימת התאמה בין הרכב חומצות האמינו במזון לבין הרכב חומצות האמינו שגוף האדם צריך.
חומצות האמינו הן אבני הבניין של החלבונים, גוף האדם צורך חלבונים מפרק אותם לחומצות אמינו ולאחר מכן בונה מהן את החלבונים שדרושים לו.
על בסיס רמת ההתאמה מחשבים לכל מזון ציון לפי איכות החלבון.
ציון האיכות של חלבון הקינואה מבושלת הוא: 106 (ציון גבוה מ100 מצביע על חלבון מלא ואיכותי).
ציון האיכות מראה כי החלבון בקינואה מבושלת הינו שלם ובאיכות גבוהה.
חשוב לדעת, כי גם אם מזון מסויים חסר בחומצת אמינו כלשהי, הרי שניתן להשלים חומצת אמינו זו ממקור מזון אחר ואז החלבון המתקבל הוא שלם יותר.
 
הרכב חומצות האמינו שב100 גרם קינואה מבושלת:
Tryptophan – טריפטופן: 0.052 גרם.
Threonine – תראונין: 0.131 גרם.
Isoleucine – איזולאוצין: 0.157 גרם.
Leucine – לאוצין: 0.261 גרם.
Lysine – ליזין: 0.239 גרם.
Methionine – מתיונין: 0.096 גרם.
Cystine – ציסטאין: 0.063 גרם.
Phenylalanine – פנילאלנין: 0.185 גרם.
Tyrosine – טירוזין: 0.083 גרם.
Valine – ולין: 0.185 גרם.
Arginine – ארגינין: 0.340 גרם.
Histidine – היסטידין: 0.127 גרם.
Alanine – אלאנין: 0.183 גרם.
Aspartic acid – חומצה אספרטית: 0.353 גרם.
Glutamic acid – חומצה גלוטמית: 0.580 גרם.
Glycine – גליצין: 0.216 גרם.
Proline – פרולין: 0.240 גרם.
Serine – סרין: 0.176 גרם.
 
מזון מן החי הוא בדרך כלל מקור טוב לחלבון איכותי ולעומת זאת איכות החלבון ממזון צמחי היא בדרך כלל נמוכה יותר.
להלן רשימה של מזונות מן הצומח המכילים כמות מכובדת של חלבון ו/או שציון האיכות של החלבון שלהם הוא גבוה.
 
רשימת מקורות חלבון איכותי ממזון צמחי (כמות חלבון ל100 גרם מזון):
פולי סויה מבושלים: 16.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 118.
זרעי צ'יה מיובשים: 15.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 115.
טופו: 12.7 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
גרגירי חומוס מבושלים: 8.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
קינואה מבושלת: 4.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
תרד טרי: 2.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 119.
ברוקולי מבושל: 2.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 112.
זרעי פרג: 18 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 104.
אדממה מבושלת: 10.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 93.
אבקת קקאו: 19.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 90.
שעועית מבושלת: 8.7 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 89.
זרעי חמניות מיובשים: 20.8 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 88.
עדשים מובשלים: 9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 86.
אפונה ירוקה מבושלת: 5.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 86.
 
מידע נוסף
קיימות שיטות נוספות להערכת איכות החלבון במזון המעריכות את איכות החלבון לא רק באמצעות כמות והרכב חומצות האמינו אלא גם באמצעות איכות הספיגה של החלבון בגוף.
שיטה כזו נקראת PDCAAS – Protein digestibility-corrected amino acid score, מידע נוסף אפשר לראות בקישור הזה
קישור מידע: 20137, Quinoa, cooked
קישור מידע: Quinoa, cooked