שאלה
מה איכות החלבון של גבינה בולגרית?תשובה לשאלה: כמה חלבון יש ב100 גרם גבינה בולגרית?
כמות החלבון בגבינה בולגרית משתנה בין סוגי הגבינה שונים.
להלן מספר סוגי גבינה בולגרית במגוון של יצרנים ואחוזי שומן (עבור 100 גרם גבינה):
גבינה בולגרית /צפתית 5% שומן, מחלב בקר – 20 גרם חלבון.
גבינה בולגרית למריחה של גד 10% שומן – 14 גרם חלבון.
גבינה בולגרית 16% שומן, מחלב בקר, גד – 11.25 גרם חלבון.
גבינה בולגרית 16% שומן, מחלב כבשים, תנובה – 18.5 גרם חלבון.
גבינה בולגרית 16% שומן, מחלב עיזים, צוריאל – 16 גרם חלבון.
גבינה בולגרית 16% שומן, פיראוס, תנובה – 15 גרם חלבון.
גבינה בולגרית 20% שומן, מחלב עיזים, פיראוס, תנובה – 16 גרם חלבון.
גבינה בולגרית 20% שומן, מחלב צאן, צוריאל – 17 גרם חלבון.
גבינה בולגרית 24% שומן, תמוז, שטראוס – 18 גרם חלבון.
גבינה בולגרית 24% שומן,מעודנת, פיראוס, תנובה – 11 גרם חלבון.
גבינה בולגרית 3% שומן, מעודנת, צוריאל – 16 גרם חלבון.
גבינה בולגרית 5% שומן, מחלב בקר, כולל במי מלח, גד – 14 גרם חלבון.
גבינה בולגרית 5% שומן, מחלב צאן, צוריאל – 20 גרם חלבון.
גבינה בולגרית 5% שומן, פיראוס , תנובה – 15 גרם חלבון.
מקור הנתונים: בסיס הנתונים של תוכנת "צמרת" של משרד הבריאות.