שאלה
לפעמים אני רואה במתכונים שרושמים במרכיבים "קורט פלפל" מה הכוונה? כמה זה יוצא בדיוק קורט פלפל?תשובה לשאלה: מה זה קורט פלפל? למה מתכוונים שכותבים קורט פלפל במתכון?
קורט זו לא מידה כל כך מדוייקת.
המילה מציינת את המידה המינימלית שאפשר לתפוס בין שתי אצבעות (זו כמובן יכולה להשתנות לפי עובי האצבעות של אנשים שונים).
הסיפור המעניין שמאחורי המילה קורט
חושבים שהמילה קורט מגיעה מן המילה קרט (כמו המילה קראט בזהב).
המילה קרט מקורה מהמילה היוונית קרטיון שמציינת את זרע פרי החרוב.
פעם חשבו שכל זרעי החרוב הם בעלי משקל זהה ולכן השתמשו בהם כיחידת מידה לאבני חן ומתכות יקרות.
אז אם ללכת לפי המקורות קורט פלפל יכול להיות כמות מלח בגודל של זרע של חרוב (או משהו קצת יותר מוכר כמו זרע של אשכולית בערך).