שאלה
מי יודע כמה חלבון יש באגוזי מלך, כמה חלבונים יש באגוזי מלך? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת??תשובה לשאלה: כמה חלבון יש באגוזי מלך, כמה חלבונים יש באגוזי מלך? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?
באגוזי מלך יש 15.23 גרם חלבון ל100 גרם.
כמות החלבון באגוזי מלך מהווה כ-%9.3 מסה"כ הקלוריות שיש ב100 גרם אגוזי מלך.
פירוט כמות החלבון בכמויות שונות של אגוזי מלך:
1 כוס אגוזי מלך שבורים (במשקל 117 גרם): 17.82 גרם חלבון.
1 כוס אגוזי מלך טחונים (במשקל 80 גרם): 12.18 גרם חלבון.
1 כוס אגוזי מלך, 7 אגוזים שלמים (במשקל 28 גרם): 4.26 גרם חלבון.
1 כוס חציי אגוזי מלך ללא קליפה (50 חציים, במשקל 100 גרם): 15.23 גרם חלבון.
כמות החלבון שב100 גרם אגוזי מלך מהווה כ-%30.4 מסה"כ כמות החלבון המומלצת לפי %DV. כמות החלבון הנחוצה לפי הRDA עומדת על 50 גרם חלבון ליום – קישור למקור.
כאשר בוחנים את תרומתו של מזון כזה או אחר לאספקת החלבונים לגוף, צריך להתייחס לא רק לכמות אלא גם לאיכות.
קיימות מספר שיטות להערכת איכות החלבון.
אחת השיטות היא לבדוק האם קיימת התאמה בין הרכב חומצות האמינו במזון לבין הרכב חומצות האמינו שגוף האדם צריך.
חומצות האמינו הן אבני הבניין של החלבונים, גוף האדם צורך חלבונים מפרק אותם לחומצות אמינו ולאחר מכן בונה מהן את החלבונים שדרושים לו.
על בסיס רמת ההתאמה מחשבים לכל מזון ציון לפי איכות החלבון.
ציון האיכות של חלבון האגוזי מלך הוא: 55.
ציון איכות של 100 או יותר מציין שהחלבון באגוזי מלך הוא שלם.
חשוב לדעת, כי גם אם מזון מסויים חסר בחומצת אמינו כלשהי, הרי שניתן להשלים חומצת אמינו זו ממקור מזון אחר ואז החלבון המתקבל הוא שלם יותר.
הרכב חומצות האמינו שב100 גרם אגוזי מלך:
Tryptophan – טריפטופן: 0.170 גרם.
Threonine – תראונין: 0.596 גרם.
Isoleucine – איזולאוצין: 0.625 גרם.
Leucine – לאוצין: 1.170 גרם.
Lysine – ליזין: 0.424 גרם.
Methionine – מתיונין: 0.236 גרם.
Cystine – ציסטאין: 0.208 גרם.
Phenylalanine – פנילאלנין: 0.711 גרם.
Tyrosine – טירוזין: 0.406 גרם.
Valine – ולין: 0.753 גרם.
Arginine – ארגינין: 2.278 גרם.
Histidine – היסטידין: 0.391 גרם.
Alanine – אלאנין: 0.696 גרם.
Aspartic acid – חומצה אספרטית: 1.829 גרם.
Glutamic acid – חומצה גלוטמית: 2.816 גרם.
Glycine – גליצין: 0.816 גרם.
Proline – פרולין: 0.706 גרם.
Serine – סרין: 0.934 גרם.
מזון מן החי הוא בדרך כלל מקור טוב לחלבון איכותי ולעומת זאת איכות החלבון ממזון צמחי היא בדרך כלל נמוכה יותר.
להלן רשימה של מזונות מן הצומח המכילים כמות מכובדת של חלבון ו/או שציון האיכות של החלבון שלהם הוא גבוה.
רשימת מקורות חלבון איכותי ממזון צמחי (כמות חלבון ל100 גרם מזון):
פולי סויה מבושלים: 16.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 118.
זרעי ציה מיובשים: 15.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 115.
טופו: 12.7 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
גרגירי חומוס מבושלים: 8.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
קינואה מבושלת: 4.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
תרד טרי: 2.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 119.
ברוקולי מבושל: 2.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 112.
זרעי פרג: 18 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 104.
אדממה מבושלת: 10.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 93.
אבקת קקאו: 19.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 90.
שעועית מבושלת: 8.7 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 89.
זרעי חמניות מיובשים: 20.8 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 88.
עדשים מובשלים: 9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 86.
אפונה ירוקה מבושלת: 5.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 86.
מידע נוסף
קיימות שיטות נוספות להערכת איכות החלבון במזון המעריכות את איכות החלבון לא רק באמצעות כמות והרכב חומצות האמינו אלא גם באמצעות איכות הספיגה של החלבון בגוף.
שיטה כזו נקראת PDCAAS – Protein digestibility-corrected amino acid score, מידע נוסף אפשר לראות בקישור הזה
קישור מידע: 12155, Nuts, walnuts, english
קישור מידע: Nuts, walnuts, english