שאלה
מי יודע כמה חלבון יש בתפוח עץ, כמה חלבונים יש בתפוח עץ? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?תשובה לשאלה: כמה חלבון יש בתפוח עץ, כמה חלבונים יש בתפוח עץ? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?
בתפוח עץ יש 0.26 גרם חלבון ל100 גרם.
כמות החלבון בתפוח עץ מהווה כ-%2 מסה"כ הקלוריות שיש בתפוח עץ.
פירוט כמות החלבון בכמויות שונות של תפוח עץ:
1 כוס חתיכות תפוח עץ (במשקל 125 גרם): 0.32 גרם חלבון.
תפוח עץ אחד גדול(במשקל 223 גרם): 0.58 גרם חלבון.
תפוח עץ אחד בינוני(במשקל 182 גרם): 0.47 גרם חלבון.
תפוח עץ אחד קטן(במשקל 149 גרם): 0.39 גרם חלבון.
תפוח עץ אחד קטן מאוד(במשקל 101 גרם): 0.26 גרם חלבון.
כמות החלבון שב100 גרם תפוח עץ מהווה כ-%0.5 מסה"כ כמות החלבון המומלצת לפי %DV. כמות החלבון הנחוצה לפי הRDA עומדת על 50 גרם חלבון ליום – קישור למקור.
ציון איכות החלבון
כאשר בוחנים את תרומתו של מזון כזה או אחר לאספקת החלבונים לגוף, צריך להתייחס לא רק לכמות אלא גם לאיכות.
קיימות מספר שיטות להערכת איכות החלבון.
אחת השיטות היא לבדוק האם קיימת התאמה בין הרכב חומצות האמינו במזון לבין הרכב חומצות האמינו שגוף האדם צריך.
חומצות האמינו הן אבני הבניין של החלבונים, גוף האדם צורך חלבונים מפרק אותם לחומצות אמינו ולאחר מכן בונה מהן את החלבונים שדרושים לו.
על בסיס רמת ההתאמה מחשבים לכל מזון ציון לפי איכות החלבון.
ציון האיכות של חלבון התפוח עץ הוא: 31 (ציון גבוה מ100 מצביע על חלבון מלא ואיכותי).
ציון האיכות מראה כי החלבון בתפוח עץ איננו שלם ובאיכות נמוכה.
חשוב לדעת, כי גם אם מזון מסויים חסר בחומצת אמינו כלשהי, הרי שניתן להשלים חומצת אמינו זו ממקור מזון אחר ואז החלבון המתקבל הוא שלם יותר.
הרכב חומצות האמינו שב100 גרם תפוח עץ:
Tryptophan – טריפטופן: 0.001 גרם.
Threonine – תראונין: 0.006 גרם.
Isoleucine – איזולאוצין: 0.006 גרם.
Leucine – לאוצין: 0.013 גרם.
Lysine – ליזין: 0.012 גרם.
Methionine – מתיונין: 0.001 גרם.
Cystine – ציסטאין: 0.001 גרם.
Phenylalanine – פנילאלנין: 0.006 גרם.
Tyrosine – טירוזין: 0.001 גרם.
Valine – ולין: 0.012 גרם.
Arginine – ארגינין: 0.006 גרם.
Histidine – היסטידין: 0.005 גרם.
Alanine – אלאנין: 0.011 גרם.
Aspartic acid – חומצה אספרטית: 0.070 גרם.
Glutamic acid – חומצה גלוטמית: 0.025 גרם.
Glycine – גליצין: 0.009 גרם.
Proline – פרולין: 0.006 גרם.
Serine – סרין: 0.010 גרם.
מזון מן החי הוא בדרך כלל מקור טוב לחלבון איכותי ולעומת זאת איכות החלבון ממזון צמחי היא בדרך כלל נמוכה יותר.
להלן רשימה של מזונות מן הצומח המכילים כמות מכובדת של חלבון ו/או שציון האיכות של החלבון שלהם הוא גבוה.
רשימת מקורות חלבון איכותי ממזון צמחי (כמות חלבון ל100 גרם מזון):
פולי סויה מבושלים: 16.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 118.
זרעי צ'יה מיובשים: 15.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 115.
טופו: 12.7 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
גרגירי חומוס מבושלים: 8.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
קינואה מבושלת: 4.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
תרד טרי: 2.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 119.
ברוקולי מבושל: 2.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 112.
זרעי פרג: 18 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 104.
אדממה מבושלת: 10.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 93.
אבקת קקאו: 19.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 90.
שעועית מבושלת: 8.7 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 89.
זרעי חמניות מיובשים: 20.8 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 88.
עדשים מובשלים: 9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 86.
אפונה ירוקה מבושלת: 5.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 86.
מידע נוסף
קיימות שיטות נוספות להערכת איכות החלבון במזון המעריכות את איכות החלבון לא רק באמצעות כמות והרכב חומצות האמינו אלא גם באמצעות איכות הספיגה של החלבון בגוף.
שיטה כזו נקראת PDCAAS – Protein digestibility-corrected amino acid score, מידע נוסף אפשר לראות בקישור הזה
קישור מידע: 09003, Apples, raw, with skin
קישור מידע: איכות החלבון: Apples, raw, with skin