שאלה
רוצה לבשל דג חריימה בנוסח טריפוליטאי אבל בכל המתכונים שאני רואה מבשלים סוגי דגים שונים ולא ברור לי איזה דג הוא הדג שאיתו כדאי לבשל חריימה?
תשובה לשאלה: עם איזה דג עושים חריימה?
דג חריימה נפוץ במטבח התוניסאי והלובי. אלו בדרך כלל מכינים את החריימה מדגים בעלי תכולת שומן גבוהה יחסית כדוגמת: לוקוס ודניס.
להלן קישורים ל22 מתכוני חריימה של שפים שונים שמרביתם בוחרי בדג לוקוס:
- חריימה של חיים כהן עם דג בורי (אפשר להחליף את הבורי באינטיאס או בלוקוס) – קישור.
- חריימה של פותנה ג'אבר שאותו ניתן להכין עם דג לוקוס או נסיכת הנילוס או מושט – קישור.
- חריימה של הילה אלפרט עם דג בורי – קישור.
- חריימה טריפוליטאית של רפי כהן ממסעדת רפאל עם דג לוקוס – קישור.
- מתכון חריימה של אידי עם דג בורי – קישור.
- חריימה של אביב משה שאותו ניתן להכין עם דגים כמו: בורי, מוסר ולוקוס – קישור.
- החריימה של ג'קי אזולאי עם דג נסיכת הנילוס – קישור.
- מתכון חריימה של בינו גבסו (ד"ר שקשוקה) שאותו ניתן להכין עם דגי בורי, אינטיאס או לוקוס – קישור.
- חריימה של סמדי בומבה (סמדר וקנין) עם דג טונה – קישור.
- חריימה של אהרוני עם פילה לוקוס – קישור.
- חריימה של אודטה עם דגי פורל ורוד או פורל רגיל (ניתן גם להכין עם לברק או לוקוס) – קישור.
- חריימה של אייל שני עם דג אינטיאס (אפשר גם לוקוס אדום, או מוסר ים) – קישור.
- חריימה של אבי ביטון עם דג בורי (אומר שלוקוס יותר טוב) – קישור.
- חריימה של שאול בן אדרת עם פילה לוקוס – קישור.
- חריימה של גיל חובב עם דג לוקוס – קישור.
- חריימה טריפוליטאי חריף של לאה גואטה ממסעדת גואטה עם דגי ים (לא כתוב איזה) – קישור.
- חריימה של קרין גורן עם דגי ים (מה שאתם רוצים) – קישור.
- חריימה של השף הלבן עם פילה נסיכת הנילוס – קישור.
- חריימה של יעלה עם דגי בורי או סלמון (אבל אפשר גם דגי ים אחרים) – קישור.
- חריימה של סבתא רחל עם דג נסיכת הנילוס ודג לוקוס – קישור.
- חריימה של פסקל פרץ רובין שאותו ניתן להכין עם דגי בורי, קורבינה ונסיכת הנילוס – קישור.
- מתכון חריימה של יניב פרטוש עם דגי פורל – קישור.